Šokolaadi-pähklivõi muffinid
- 50 g täistera kaerajahu
- 40 g kakaod (loomulikult ilma suhkruta)
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl soola
- 4 küpset banaani
- 2 suurt muna (palun vabalt joosta saanud kanadelt)
- 3 spl kookosõli
- 1 tl vaniljepastat
- 100 g pähklivõid + lisaks muffinite kaunistamiseks
- 1 spl sidrunimahla
1. Eelsoojenda ahi 180 kraadini.
2. Sega ühes kausis kokku jahu, kakao, küpsetuspulber ning sool.
3. Teises kausis püreesta saumikseri abil banaan, lisa samasse kaussi munad, kookosõli, vanilje, pähklivõi ning sidrunimahl. Sega need kõik saumikseri abil segamini.
4. Kalluta kuivained ülejäänud kraami hulka ning sega ettevaatlikult segamini, aga ära üle pinguta.
5. Tõsta segu muffinivormidesse (minul olid kasutusel pisikesed muffinivormid ja sain 24 tükki) nii, et vormid on üsna ääreni tainast täis.
6. Seejärel tõsta igale vormile peale veel pisut pähklivõid (minu pisikestele koogikestele läks umbes veerand teelusikat, suuremaid vorme kasutades muidugi rohkem) ning keeruta see hambaorgi abil mõnusasse mustrisse.
7. Küpseta umbes 15-20 minutit (väiksemaid vähem, suuremaid rohkem) kuni koogikeste sisse lükatud tikk puhtalt välja tuleb.