Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: šokolaadi-pähklivõi muffinid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig teab, et muffinite tegemine on ülilihtne, ainult natuke asjade kokku segamist ja ongi olemas. Selle retsepti juures on kõige aeganõudvam koogikeste peale pähklivõikeeru tegemine, aga nagu näha, näevad need väga kenad välja. Seega ahjud kuuma, banaanid püreeks ja suud magusaks! 

Šokolaadi-pähklivõi muffinid

Vaja läheb:

  • 50 g täistera kaerajahu
  • 40 g kakaod (loomulikult ilma suhkruta)
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 4 küpset banaani
  • 2 suurt muna (palun vabalt joosta saanud kanadelt)
  • 3 spl kookosõli
  • 1 tl vaniljepastat
  • 100 g pähklivõid + lisaks muffinite kaunistamiseks
  • 1 spl sidrunimahla

Juhtnöörid

1. Eelsoojenda ahi 180 kraadini.

2. Sega ühes kausis kokku jahu, kakao, küpsetuspulber ning sool.

3. Teises kausis püreesta saumikseri abil banaan, lisa samasse kaussi munad, kookosõli, vanilje, pähklivõi ning sidrunimahl. Sega need kõik saumikseri abil segamini.

4. Kalluta kuivained ülejäänud kraami hulka ning sega ettevaatlikult segamini, aga ära üle pinguta.

5. Tõsta segu muffinivormidesse (minul olid kasutusel pisikesed muffinivormid ja sain 24 tükki) nii, et vormid on üsna ääreni tainast täis.

6. Seejärel tõsta igale vormile peale veel pisut pähklivõid (minu pisikestele koogikestele läks umbes veerand teelusikat, suuremaid vorme kasutades muidugi rohkem) ning keeruta see hambaorgi abil mõnusasse mustrisse.

7. Küpseta umbes 15-20 minutit (väiksemaid vähem, suuremaid rohkem) kuni koogikeste sisse lükatud tikk puhtalt välja tuleb.

Tagasi üles