Üha enam kogub tuntust kiire tänavatoit, mida on kerge valmistada ja lihtne süüa. Populaarse toidukoha Konteiner omanik ja kokk Aaro Lode soovitab üht lihtsat ja kiirelt valmivat nuudliroa retsepti.
Kokk Aaro Lode retseptisoovitus: kiire ja kerge aasiapärane nuudliroog
«Unistuste koka» uusimas episoodis pidid noored kolmeliikmeliste meeskondadena serveerima õuepeol 50 inimesele kolm käiku vegan tänavatoitu ehk igal tiimil tuli valmistada 150 portsjonit ning üks meeskond katsetas just selle nuudlisalatiga.
«Suuri koguseid on isegi restorani kokkadel raske planeerida ja see oli tõeliseks väljakutseks ka võistlevatele noortele,» rääkis Lode. Samuti märkis kokasaate kohtunik, et paljud võistlejad seisid silmitis olukorraga, kus ei osatud arvestada ning tegutseda ühtse meeskonnana, mis teeb kogu toiduvalmistamisprotsessi veelgi keerukamaks.
Klaasnuudlisalat
- 100 g klaasnuudleid
- peotäis peterselli
- peotäis piparmünti
- 3-4 punast redist
- 1 keskmine punane tšillikaun
- 6 kirsstomatit
Keeda klaasnuudlid vastavalt pakil antud juhendile, jahuta ja pane kõrvale. Nopi piparmündi ja peterselli lehed. Eemalda tšilli seemned ja lõika julienne'iks. Kirsstomatid lõika pooleks.
Soovi korral võib lisada oma maitse järgi veel tofut, riivitud porgandit, värsket kurki ja muud meelepärast.
Valmista salatile kaste
- 2 küüslauguküünt
- 1 väike tšillikaun
- 2 spl suhkrut
- 2 spl laimimahla
- 3 spl sojakastet
Sega kõik toorained omavahel kokku, kuni suhkur on lahustunud. Maitse peaks olema hapu, soolane, vürtsikas ja hästi kergelt magus.
Sega suures kausis kõik toorained kokku ja kalla kastmega üle.
Head isu!