Maailma kõige kallim parkimiskoht on..

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige kallim parkimiskoht maailmas.
Kõige kallim parkimiskoht maailmas. Foto: architecturaldigest.com

Eestis on parkimiskohtadel ja garaažidel võrdlemisi krõbedad hinnad. Kas sa arvad aga ära, mis riigis ja millise summa eest sai vormistatud maailma kõige kallima parkimiskoha müügitehing?

HongKong on oma elatustasemelt ja kinnisvara hindadelt maailmas juba aastaid esirinnas olnud, vahendab architecturaldigest.com. Sealne kinnisvaraturg ja suurenev nõudlus muudkui kasvatavad eluasemete hindu. Omamoodi läbimurdeks sai aga sellel suvel vormistatud müügitehing, mis puudutas hoopis ühte parkimiskohta luksusmajade piirkonnas. 

Kui New Yorgis saab soetada parkimiskoha ca 280 000 dollari eest, siis mainitud parkimiskoht Hong Kongis läks müüki pea kaks korda kallimalt.

664 000 dollarit ehk üle poole miljoni euro maksnud parkimiskoht HongKongis kannab sellest aastast alates maailma kõige kallima parkimiskoha tiitlit. Samaväärse summa eest saab soetada mitmetoalise korteri Tallinna kesklinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles