Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Pille Petersoo soovitab: lumekrabisalat kukli vahele

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Heleriin Adelbert
Copy

Toidublogi Nami-Nami moderaator ja harrastuskokk Pille Petersoo tutvustas krabipulkade toidus kasutamise võimalusi ja pakkus välja krabisalatiga hamburgeri retsepti, mis sobib nii eelroana söömiseks kui ka sünnipäevalauale.

Petersoo hinnangul on surimitooted meie seas pisut alahinnatud. Arvatakse, et näiteks lumekrabi või krabipulga näol on tegemist vaid suupistega ning pidupäeva söögiga, mida pakutakse sünnipäevalaual eraldi lõikudena. Samuti teatakse ja osatakse teha meiekeeli tuntud makra-riisi salatit.

Tegelikult on surimitoodete valik kauplustes lai ning see annab Pille sõnul võimaluse toiduvalmistamisel kasutada palju fantaasiat ja loomingut. Kuid surimitooted on erinevaid – mida kõrgema surimisisaldusega toode, seda kvaliteetsem ja tervislikum.

Lumekrabisalat kukli vahele
Neljale

Vaja läheb:

  • 300 g surimit (nt lumekrabi või krabimaitseline liha)
  • 1 dl majoneesi
  • 4 sl hapukoort või jogurtit
  • 2 peenelt hakitud sellerivart
  • 1 purustatud küüslauguküüs (soovi korral)
  • 3-4 hakitud rohelist sibulat
  • 1-2 sl sidrunimahla
  • Soola ja musta pipart
  • Näpuotsatäis suhkrut
  • Soovi korral lehtsalatit ja 4 kuklit.

Sega kausis majonees ja hapukoor/jogurt. Lisa hakitud seller, küüslauk, roheline sibul. Maitsesta soola, pipra, suhkru ja sidrunimahlaga. Lisa tükeldatud surimi. Sega kergelt läbi. Serveeri niisama salatina või koos salatilehega burgerikukli sees.

Märksõnad

Tagasi üles