Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Restoran teeb juustu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Burrata juust, kirsstomati salat ja sai.
Burrata juust, kirsstomati salat ja sai. Foto: Rae Meierei

See, et restoranid pakuvad ka kaasaostmiseks või poeletile oma maja leiba, pasteeti, moosi või napsi, pole enam kuigi tavatu. Et aga söögikoht paneb köögi kõrvale püsti meierei ja valmistab seal ise itaaliapärast juustu, on juba harukordsem. Uus Rae Meierei aga just nii tegi.

Mozzarella, stracciatella, burrata, ricotta… Need kõrvale meloodiana kõlavad nimed on loetelu itaaliapärastest juustudest, mida Rae Meierei kokad restoranikülaliste silme all klaasiga söögisaalist eraldatud väikeses juustuvabrikus valmistavad. Kõigil värsketel juustudel on väärikas koht menüüs ja kõiki võib tahtmise korral karbikesega koju kaasa osta.

Tagasi üles