Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kui kaua peaks toitu sügavkülmas hoidma?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Camera Press / Vida Press

Tihtipeale kipume külmkappi ja eriti sügavkülma toitu unustama, niiet lõpuks ei mäleta, millal selle sinna panime ja kas ta veel kõlbab süüa. Kui kaua aga on mõistlik sügavkülmas toitu säilitada?

Daily Mail vahendab Good Housekeeping Institute uuringut, mis paljastab, kui kaua toidud sügavkülmas värskena püsivad.

Kala

Sügavkülmas säilib vähemrasvasem kala 6-8 kuud ja rasvasem kala nagu näiteks lõhe ja forell 3-4 kuud. Krevetid, kalmaar ja muud koorikloomad aga 2-3 kuud.

Puuviljad

Puuviljasiirup säilib sügavkülmas 9-12 kuud, külmutuskottides marjad ja marjapüreed 6-8 kuud ning mahlad aga 4-6 kuud.

Juurviljad

Töödeldud ehk keedetud või smooritud juurviljad säilivad sügavkülmas 10-12 kuud.  Toored juurviljad aga ainult 3-4 kuud. Tomatid ja püreed 6-8 kuud.

Liha

Lamba-, sea- ja loomaliha säilib sügavkülmas 4-6 kuud. Sink ja peekon 2-3 kuud ning kana, part, jänes ja metsloomaliha 4-6 kuud.

Küpsetatud ja keedetud toidud

Supid ja kastmed 3 kuud, puljong 6 kuud ning koogid ja leivad 4-6 kuud.

Rasvained

Tavaline või 6-8 kuud ja soolatud või 3-4 kuud. Jäätis säilib sügavkülmikus 3-4 kuud. 

Tagasi üles