Tihtipeale kipume külmkappi ja eriti sügavkülma toitu unustama, niiet lõpuks ei mäleta, millal selle sinna panime ja kas ta veel kõlbab süüa. Kui kaua aga on mõistlik sügavkülmas toitu säilitada?
Kui kaua peaks toitu sügavkülmas hoidma?
Daily Mail vahendab Good Housekeeping Institute uuringut, mis paljastab, kui kaua toidud sügavkülmas värskena püsivad.
Kala
Sügavkülmas säilib vähemrasvasem kala 6-8 kuud ja rasvasem kala nagu näiteks lõhe ja forell 3-4 kuud. Krevetid, kalmaar ja muud koorikloomad aga 2-3 kuud.
Puuviljad
Puuviljasiirup säilib sügavkülmas 9-12 kuud, külmutuskottides marjad ja marjapüreed 6-8 kuud ning mahlad aga 4-6 kuud.
Juurviljad
Töödeldud ehk keedetud või smooritud juurviljad säilivad sügavkülmas 10-12 kuud. Toored juurviljad aga ainult 3-4 kuud. Tomatid ja püreed 6-8 kuud.
Liha
Lamba-, sea- ja loomaliha säilib sügavkülmas 4-6 kuud. Sink ja peekon 2-3 kuud ning kana, part, jänes ja metsloomaliha 4-6 kuud.
Küpsetatud ja keedetud toidud
Supid ja kastmed 3 kuud, puljong 6 kuud ning koogid ja leivad 4-6 kuud.
Rasvained
Tavaline või 6-8 kuud ja soolatud või 3-4 kuud. Jäätis säilib sügavkülmikus 3-4 kuud.