Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: magusalt pähkline maiuspala sügiskaamose leevendamiseks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Dumle pähklikook.
Dumle pähklikook. Foto: Erakogu

Trotsimaks sombust sügisilma ning käimasoleva hooajaga kaasnevat väsimust, arenda näiteks oma küpsetamisoskust ning premeeri end ja oma armsaid lähedasi energiast pakatava koogiga. Magusalt pähkline ja šokolaadine maius aitab suurepäraselt valitsevast pimedusest tuleneva halva tuju vastu ning viib mõtted helgematele radadele.

Vaja läheb

Koogipõhi:

  • 4 munavalget
  • 3 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 160 g maapähkleid
  • 80 g kreekereid

Dumle täidis:

  • 60 g võid
  • 120 g Dumle Original šokolaadikomme
  • 4 munakollast

Koogikate:

  • 3 dl vahukoort
  • 40 g purustatud maapähkleid
  • Kaunistuseks mõned tükeldatud Dumle kommid
Dumle pähklikook.
Dumle pähklikook. Foto: Erakogu

Valmistamine

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Vahusta munavalge ja lisa suhkur. Seejärel purusta köögikombainis pähklid ja kreekerid ning lisa munavalge segule. Lisa segule vanillisuhkur ja küpsetuspulber. Vala kogu segu 24 cm läbimõõduga ümmargusse vormi ning küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 25-30 minutit.

Samal ajal kui koogipõhi küpseb sulata või ja koogitäidise jaoks mõeldud Dumle kommid. Lase valmis segul mõni hetk jahtuda. Vahusta munakollased ja lisa sulatatud segule. Kui koogipõhi on valmis, siis vala segu koogipõhjale.

Lase koogil veidi taheneda ning seejärel eemalda vorm. Vahusta vahukoor ning lisa koogile katteks. Kaunistuseks puista koogile purustatud pähkleid ja Dumle komme.

Tagasi üles