Etiketireeglid: millal oleks õige aeg õhtusöögilt lahkuda?

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhtusöögilt lahkumine ei tohiks olla sunniviisiline.
Õhtusöögilt lahkumine ei tohiks olla sunniviisiline. Foto: Pexels / CC0 Licence

Meeldivas seltskonnas aeg lausa lendab. Teinekord inimene ei pane isegi mitte tähele, kuidas külaskäik liialt pikale venib. Veebilehele housebeautiful.com toetudes selgitame välja mõistliku ajavahemiku, mil oleks paslik õhtusöögilt lahkuda.

Etiketieksperdi Thomas Blaikie sõnul tuleks külaskäikude puhul arvestada võõrustajate, mitte teiste külalistega. Paljud pelgavad varakult lahkuda, kuna ei taha olla esimesed. Teised seevastu ei soovi peomeeleolu rikkuda. Teinekord istutakse lausa tunde, oodates seda õiget momenti, mil võiks lõpuks ära minna.

Argipäeval oleks mehe sõnul sobivaimaks kellaajaks 22.30, mitte varem. Nädalavahetusel võiks lahkumisajaks planeerida aga kuskil 23.15 paiku.  

Mehe sõnul ei tohiks lahkumine olla sunniviisiline, ent samas võiksid inimesed ära tabada selle õige momendi, mil ära öelda veel ühest täiendavast joogist või maiuspalast. Võõrustajad on loomulikult vastutulelikud ja heasüdamlikud, ent ka nemad soovivad pärast pikka õhtut veidi puhata ja lõõgastuda. 

Kõlab küll väärt nõuandena, ent väga palju sõltub siiski võõrustajatest ja nende suhtest külalistega. Kui tegemist on tõepoolest väga lähedaste inimestega, võib varakult lahkumine põhjustada meelehärmi ja pettumust. Lõppkokkuvõttes oleneb kõik ju siiski kontekstist ja inimestest endist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles