Need peedid on ülimõnusad ning lisaks sellele, et need kohe soojalt näiteks risoto või praekõrvaseks sobivad, annavad need ka külmalt salatitele mõnusat vunki juurde. Ürtidega võib loomulikult mitmes suunas vaadata ja katsetada, mis endale rohkem meeldib, aga rosmariin on täiesti kindla peale minek, lubab toidublogija Kadri Raig.
Retseptisoovitus: röstitud peedid rosmariiniga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaja läheb:
- 3-4 keskmist peeti
- 2 värsket rosmariinioksa
- 1 spl õli
- 1 tl palsamiäädikat
- Soola
Juhtnöörid
1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
2. Koori peedid ning lõika need sektoriteks.
3. Viska peedid ahjuvormi, lisa kõik ülejäänud kraam (rosmariinioksad võid pisut väiksemaks murda) ning sega käte abil ühtlaseks kokku.
4. Viska kogu kupatus ahju ning unusta sinna umbes tunniks ajaks.
5. Serveeri kohe, aga tegelikult on need ka jahtunult mõnusad.