Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Puuviljade voolava vee all pesemisest ei piisa nende puhastamiseks (3)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Inimesed on üldjoontes kursis, et poest ostetud puuviljad tuleb enne söömist puhtaks pesta, kuid paljud ei tea, et ainuüksi voolavast veest selle töö juures ei piisa. 

Ajakirjas Journal of Agricultural and Food Chemistry avaldatud teadusartiklist selgub, et kõige paremini aitab erinevate pealepritsitud mürkide jääke viljadelt eemaldada söögisooda lahusega pesemine, vahendab portaal EurekAlert!

See on parem meetod kui puhas kraanivesi või isegi spetsiaalne, puuviljade pesemiseks mõeldud puhastusvahend. Piisas vaid veerandtunnisest pesust, et eemaldada katsealuseks olnud õuntelt koguni kuni 80 protsenti üht tüüpi ja isegi kuni 96 protsenti teist tüüpi pestitsiidide jääkidest.

Nii et tasub meeles pidada, et särgisabasse pühkimisega õuna sellele pritsitud kahjulikest ainetest puhtaks ei saa, aga veerandtunnisest pesust söögisoodalahusega võib abi olla küll. 

Tagasi üles