Praeahju põhja ja seintele kogunev kõrbemakippuv rasv valmistab peavalu paljudele. Selle vastu võitlemiseks on olemas aga üks labaselt lihtne nipp.
Väga lihtne, aga väga vähe levinud nipp praeahju puhastamiseks
Väga levinud on harjumus puhastada praeahju teatud intervallidega, näiteks kord nädalas, paar korda või kord kuus, mõnel juhul veelgi harvem. Sedasi jõuab erinevate toiduvalmistamiskordade rasv end kenasti ahjuseintele ja -põhja ladestada ja seal ka kõrbema minna. Tüütu ja tobeda olukorra vältimiseks piisaks ainult sellest, kui inimesed puhastaksid praeahju iga kord pärast selle kasutamist, vahendab Good Housekeeping.
Kui puhastad praeahju iga kord, piisab sageli lihtsalt niiske lapiga pühkimisest, vahel on vaja natuke rasva lahustavat puhastusvahendit. Kindlasti aga jääb ära harjumuspärane leotamine, kraapimine ja nühkimine, mida tuleb teha juhul, kui rasv on jõudnud juba paar korda ahjus läbi küpseda.
Miskipärast puhastavad hämmastavalt vähesed inimesed praeahju pärast iga kasutamiskorda. Kuidas sul sellega lood on?