Valik esemeid, mida on mõistlikum kasutatud kujul soetada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trendikad köögitarvikud ja köögiriistad on veelgi omanäolisemad, kui neil on näiteks mitmekümneaastane tööpõli selja taga.
Trendikad köögitarvikud ja köögiriistad on veelgi omanäolisemad, kui neil on näiteks mitmekümneaastane tööpõli selja taga. Foto: Pexels / CC0 Licence

Kirbuturud ja vanarõivapoed on teadlike inimeste üheks kokkusaamiskohaks. Kõikidel ei ole paraku võimalust, teinekord ka tahtmist asju tingimata uuel kujul soetada. Veebilehe thespruce.com näitel anname ülevaate kuuest esmatarbekaubast, mille võid rahulikul südamel ka kasutatud kujul soetada.

1. Lasteriided

Lapsed kasvavad tohutul kiirusel. Kui sa ei planeeri lähiajal perele veelgi rohkem järelkasvu, oleks mõistlik järeltulijate esimesed rõivad mõnest teise ringi kauplusest soetada. Väikseks jäänud rõivad saad seejärel veel omakorda uuele ringile saata.

2. Lauahõbe

Hõbedast lauanõude puhul on tegemist klassikaga. Kui nende eest on aga eriti eeskujulikult hoolt kantud, teenivad need sind arvatavasti veel aastakümneid.

3. Sportimisvahendid ja -rõivad

Spordivarustus nõuab võrdlemisi suurt väljaminekut, kui plaanid kõik vajalikud esemed uuel kujul soetada. Kirbuturult muretsetud esemetelt saad aga lisaks hinnaalandusele ka teatava garantii ajas - kui spordivarustus on siiamaani veatult säilinud, siis ilmselt teenib see veel mitu head aastat ka sind.

4. Raamatud

Kui sa oled parandamatu raamatukoi, siis leiad ilmselt ka rohkelt põhjuseid, miks teatud kirjatükke täiesti uuel kujul soetada. Selles ei ole mitte midagi taunimisväärset. Kui aga otsida lihtsalt ajaviitekirjandust või teoseid, millega oma riiuleid täita, oleks mõistlikum ette võtta üks kirbuturu külastus.

5. Köögitarvikud

Trendikad köögitarvikud ja köögiriistad on veelgi omanäolisemad, kui neil on näiteks mitmekümneaastane tööpõli selja taga. Loomulikult on tähtis ka see, et need oleksid hästihoitud ja töökorras.

6. Filmid ja muusika

Tänapäeval saab kõike digitaalsel kujul osta, müüa ja vahetada. Seega, miks maksta täishind mõne kirjandus- või filmiklassiku eest kui saad selle põhimõtteliselt poolmuidu mõnelt kirbuturult?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles