Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: kõrvitsaga kardemonisaiad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Kõrvitsad käivad Halloweeniga kokku nagu sukk ja saabas. Toidublogija Kadri Raig näitab ette, kuidas kõrvitsat ka saiakestesse panna.

Tainas

  • 1 dl piima
  • 50 g pärmi
  • 3 dl kõrvitsapüreed
  • 1 dl suhkrut
  • 0,5 tl soola
  • 530-550 g jahu + rullimiseks

Täidis

  • 0,75 dl kookossuhkrut (või mõnda muud tumedamat suhkrut)
  • 100 g võid
  • 2 spl värskelt puhastatud ning peenemaks uhmerdatud kardemoniteri
  • Suts soola

Juhtnöörid

1. Soojenda piim umbes käe soojuseni ning lahusta selles pärm.

2. Lisa juurde kõrvitsapüree, suhkur ning sool ja sega kõik segamini.

3. Hakka vaikselt lisama jahu - alguses lisa umbes 2/3 kogusest ning sega lusikaga kõik segamini. Seejärel võta appi käsi ning sõtku juurde ka ülejäänud jahu ning sõtku kuni tainas on ühtlaselt tugev, aga siiski veel pehme ja pisut kleepuv. Nii umbes kümme minutit kulub selleks küll.

4. Kata kauss rätikuga ning tõsta soojemasse kohta umbes tunnikeseks kerkima.

5. Vahepeal sega omavahel kokku täidise ained.

6. Kui tainas on kerkinud, siis rulli see umbes 0,5 cm paksuse ristkülikuna lahti ning määri täidis sellele ühtlaselt laiali.

7. Rulli tainas rulliks kokku ning lõika mõnusad saiakesed, kasuta postituses ülal kirjeldatud meetodit või mõnda muud saiakeste voltimise varianti täpselt nii, nagu sulle endale sobib.

8. Säti ahi nüüd 220 kraadi peale soojenema.

9. Säti saiakesed ahjuplaadile ja jäta nende vahele kindlasti ruumi ka kerkimiseks.

10. Lase neil toasoojas veel umbes pool tundi kerkida ning küpseta siis ahju keskmises osas umbes 10 minutit.

11. Kõige paremini maitsevad need loomulikult ahjusoojalt, seega naudi kohe!

Tagasi üles