Innovatsioon köögimaailmas: ahi, mis on otseühenduses valmiva söögiga

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutikas ahi arvestab valmiva roa ning selle iseärasustega.
Nutikas ahi arvestab valmiva roa ning selle iseärasustega. Foto: Pexels / CC0 Licence

Maailm areneb ning eilsetest tulevikulootustest ning spekulatsioonidest on saanud tänapäev. Veebilehele digitaltrends.com toetudes tutvustame ahju, mis tajub valmivat rooga ning selle küpsusastet.

Ka Eestis kanda kinnitanud köögis, pesu- ja põrandahoolduses kasutatavate seadmete tootmisele keskenduv Saksa ettevõtte Miele on täiendanud oma tooteportfelli taaskord ühe erakordselt meeliköitva toote võrra. Vastupidavate, kasutajasõbralike ning energiatõhusate seadmete poolest tuntud ettevõte tutvustas Dialog Oven nimelist ahju. 

Ahju nimi loob kahtlemata eelduse justkui peaks ahi sinuga dialoogi astuma. Tegelikult on asjalood hoopis vastupidi. Axel Kniehli, Miele'i müügi- ja turundusjuhi, sõnul kontrollib, mõõdab ja reguleerib ahi küpsetusprotsessi n-ö kulisside tagant. Nutikas ahi arvestab valmiva roa ning selle iseärasustega. Lähtuvalt roast määrab see küpsetusaja ning - temperatuuri. Kas pole mitte mugav?

Miele loodud ahi toimib umbes-täpselt nagu mikrolaineahi - kiirelt ja tõhusalt. Ahju ning selle tehnilisi näitajaid ei saa loomulikult klassikalise mikrolaineahjuga võrreldagi.

Dialog ahi nõuab esmalt kindlasti veidi harjumist, selle lummavalt kvaliteetsetele omadustele saad aga pilgu peale heita allolevas videos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles