Unistuste kodu eest hiiglasliku summa välja käinud naine jäi ilma nii rahast kui ka majast (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Naine, kes oli just lõpetamas tehingut unistuste maja ostmiseks, jäi kurjategijate tõttu ilma nii majast kui ka rahast, mis tal selle jaoks laenatud oli.

Britt Kate Blakeley ja tema kaaslane Marco Faes sattusid kinnisvara ostmisega seotud petuskeemi, mis kulutulena üle maailma levib, vahendab Daily Mail. Paar oli sõlmimas oma unistuste kodu ostu-müügitehingut, kui said juristilt pealtnäha täiesti tõetruu kirja, milles paluti kanda väidetavalt turvalisele kontole kogu majaostuks mõeldud raha ehk enam kui 290 000 naela. Kuna paaril ei olnud põhjust kirja ehtsuses kahelda, tegid nad nii nagu soovitud. Tegelikult läks see raha kuritegelikule rühmitusele, kes on sel moel tänavu juba 19 000 inimest lõksu püüdnud.

«Kui ma sain aru, et see raha on minu arvelt maha läinud, aga pole jõudnud juristile, kellele me selle enda arvates saatsime... See hetk oli lihtsalt kohutav, täielik õudusunenägu,» meenutab Blakeley. Kusjuures paar oli ringlevast petuskeemist isegi teadlik ja üritas teha kõik endast oleneva, et midagi sellist ei juhtuks, kontrollides korduvalt fakte. Kõik näis õige.

Blakeleyl õnnestus küll raha lõpuks tagasi saada, kuid see võttis tohutult aega ja naist häirib, et selliste skeemide lõksu langevad üha uued pahaaimamatud eraisikud, võimud on nende kaitsmisel aga võimetud.

Naine soovitab kõigil, kes kinnisvaratehingut sõlmimas, kindlasti mitte kunagi sellist summat puhtalt ühe kirja alusel kellelegi üle kanda. Ka siis mitte, kui detailid on kontrollitud ja kõik näib õige. «Ainult inimene ise saab end sellise pettuse eest kaitsta, ennetavalt siin keegi appi ei tule,» sõnab ta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles