Šnitslitest kuulsaim, Viini oma

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viini śnitsel ja kartulisalat pandi fotolavastuseks ühele taldrikule. Siiski oleks parem neid serveerida eraldi, et salati maitseleem śnitsli krõbedat paneeringut nätskeks ei muudaks.
Viini śnitsel ja kartulisalat pandi fotolavastuseks ühele taldrikule. Siiski oleks parem neid serveerida eraldi, et salati maitseleem śnitsli krõbedat paneeringut nätskeks ei muudaks. Foto: Mihkel Maripuu

Austria suursaatkond tähistab tänavu 25 aasta möödumist diplomaatiliste suhete taasloomisest Eestiga, tuues siia «Austria sügise» kultuuriüritustega muusikat ja restoranides tänasest algava toidunädalaga köögitarkust. Arter vaatas, kuidas Viini gastronoomid-hobikokad Walter Monschein ja Martin Wohanka üht õiget Viini šnitslit teevad.

Sõnumi, et liha võib enne pannile panemist saiapurus veeretada, olevat aga ülemöödunud sajandi keskel toonud Milanost Viini kaasa legendaarne Austria väejuht, feldmarssal Joseph Radetzky, kui riik Itaaliaga sõdis. Viinlased võtsid riivsaias paneeritud ja rohkes rasvas kuldpruuniks praetud costoletta alla milanese retsepti kiiresti omaks.

See on üks tuntumaid legende. «Viini šnitsel on ikka pärit Austriast ja Itaalia sugulase valmistamisviis on paljuski erinev,» kinnitavad sealse köögi hingeelu süvitsi tundvad Walter Monschein ja Martin Wohanka kui ühest suust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles