Austria suursaatkond tähistab tänavu 25 aasta möödumist diplomaatiliste suhete taasloomisest Eestiga, tuues siia «Austria sügise» kultuuriüritustega muusikat ja restoranides tänasest algava toidunädalaga köögitarkust. Arter vaatas, kuidas Viini gastronoomid-hobikokad Walter Monschein ja Martin Wohanka üht õiget Viini šnitslit teevad.
Tellijale
Šnitslitest kuulsaim, Viini oma
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõnumi, et liha võib enne pannile panemist saiapurus veeretada, olevat aga ülemöödunud sajandi keskel toonud Milanost Viini kaasa legendaarne Austria väejuht, feldmarssal Joseph Radetzky, kui riik Itaaliaga sõdis. Viinlased võtsid riivsaias paneeritud ja rohkes rasvas kuldpruuniks praetud costoletta alla milanese retsepti kiiresti omaks.