Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: kaunviljadega pajaroog

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig tutvustab toitvat rooga, mis sobib meie pimedatesse sügisõhtutesse nagu valatult. Selle pajaroa juurde sobib süüa näiteks riisi või ka värskelt küpsetatud juuretisega saia.

Vaja läheb:

  • 1 suurem sibul
  • 2 porgandit
  • 1 sellerivars
  • 1 punane tšillikaun
  • 1 tl värskelt purustatud vürtsköömneid
  • 1 tl magusat paprikapulbrit
  • 1 tl tšillipulbrit
  • 0,5 tl soola
  • praadimiseks õli
  • 40 g beluuga läätsesid
  • 1 purk/pakk purustatud tomateid (mul oli 370 g, suts siia-sinna pole kuidagi oluline)
  • 1 purk kikerherneid
  • 1 tl mett

Juhtnöörid

1. Tükelda sibul, porgand, seller ning tšilli peenelt ning prae neid madalal kuumusel potipõhjas umbes 10 minutit, kuni need kergelt pehmenevad. Vahepeal sega.

2. Kui sibul on klaasjas ja muud viljad pisut pehmenenud, siis kalluta potti vürtsid, tõsta kuumus keskmisele ning prae neid segades umbes 5 minutit, kuni need on mõnusalt aromaatsed.

3. Järgmisena lisa potti läätsed ning purustatud tomatid ning lase neil umbes 20 minutit keskmisel kuumusel kaane all podiseda.

4. Seejärel kalluta juurde ka kikerherned, lisa umbes 400 ml kuuma vett, sega kõik läbi ning jäta pada umbeks tunnikeseks madalamale kuumusele podisema. Vahepeal kergita kaant ning sega korra läbi.

5. Kui kõik pehme, siis lisa mesi ja sega kõik läbi. Maitse ja lisa vajadusel veel soola.

6. Serveeri niisama värske saiaga või riisil. Hästi sobivad juurde ka värske koriander, küps avokaado, hapukoor ja pisut laimimahla. Imehea!

Märksõnad

Tagasi üles