Tolmu võtmise nippe, mida sa oleks soovinud juba varem teada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tolmu võtmist on mõttekas alustada lae alt.
Tolmu võtmist on mõttekas alustada lae alt. Foto: PantherMedia / Scanpix

Kodukoristus nõuab ääretult palju tähelepanu ning punktuaalsust. Veebilehe bhg.com näitel anname ülevaate asjaoludest, mida sa ei pruukinud tolmu võtmise kohta varem teada.

1. Esmalt tolm, seejärel muud toimingud

Esmalt võta tolm oma mööbliesemelt ning alles siis asu põrandaid puhastama. Gravitatsioon teeb oma töö ning ilmselt maandub väga palju tolmuosakesi lapiga tehes põrandale, kust need hiljem tolmuimeja ja põrandamopiga kõrvaldada saad.

2. Tee kogu toale ring peale

Vali ise, kas liigud puhastatavas eluruumis päripäeva või vastupäeva, peaasi, et liiguksid loogilises järjekorras ühe mööblieseme juurest teiseni. Süsteemipäraselt töötades ei jää ükski tolmukübeke kahe silma vahele.

3. Küündi kõrgustesse ning alusta lae alt

Gravitatsioon teeb oma töö, seega on mõistlik alustada tolmu võtmist alati lae alt ning liikuda järjest allapoole. Vastupidine metoodika teeb sulle karuteene ning ilmselt pead sama koha mitmeid kordi niiske lapiga üle tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles