5 küsimust, mis aitavad sul oma ostlemistuhinat vaigistada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui sul puudub soov ja huvi erinevaid poode külastada, võid alati esmase kodutöö veebi vahendusel ära teha.
Kui sul puudub soov ja huvi erinevaid poode külastada, võid alati esmase kodutöö veebi vahendusel ära teha. Foto: Pexels / CC0 Licence

Ostukeskused korraldavad pea igas kvartalis üksteise võidu erinevaid kampaaniad, ostuöid ja lihtsalt allahindlusi. Veebilehe apartmenttherapy.com ainetel õpetame sind ennast osteldes distsiplineerima alljärgneva viie küsimuse abil.

1. On mul midagi sarnast juba olemas? Ehk leian alternatiivi olemasolevate asjade seast?

Tihtipeale osteldakse kas hetke ajel või emotsioonidest tingituna. Teinekord saab ka kodustest vahenditest omale asjakohase alternatiivi meisterdada. Oled näiteks teksašortside otsinguil? Ehk leidub su kapis mõni vana teksapükstepaar, millest šortsid teha?

2. Äkki ma leian selle eseme kuskilt mujalt palju taskukohasema hinnaga?

Ära osta kohe esimesest ettejuhtuvast poest. Kui sul puudub soov ja huvi erinevaid poode külastada, võid alati esmase kodutöö veebi vahendusel ära teha. 

3. Kuhu ma selle küll panna võiks?

Enne kui oma koju midagi soetada, tuleb tähelepanelikult läbi mõelda selle otstarve ja potentsiaalne asukoht. Vähem on rohkem, seega ära kurna oma eluruumi ja riidekappi üleliigsete esemetega.

4. Kui tihti ma seda tegelikult kasutama hakkaks?

Mõnikord on targem teatud asju rentida kui neid täishinnaga välja osta. Kui sa prognoosid soetatava eseme kasutuskordade arvuks vaid paar-kolm korda, võid südamerahus kaaluda nende rentimist. Võidad sina ja võidab su rahakott.

5. Kas see teeb mu elu tõepoolest paremaks?

Milleks raisata oma kuupalk esemetele, mis su elule mingit väärtust ei lisa ning mille peagi ehk kapinurka seisma viskad?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles