Üks hädavale, mida paljud perekonnaliikmed omavahel kasutavad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekonda ei saa valida.
Perekonda ei saa valida. Foto: Panther Media/Scanpix

Oma sõnu saab valida, perekonda aga mitte. Ameerika Ühendriikides korraldati uuring, mille eesmärk oli selgitada välja ameeriklaste valetamisharjumusi seoses pühadeaegse ööbimiskohaga. Selgub, et veresugulusest hoolimata leitakse ikka viis, kuidas sugulastele luisata.

Pühadeaegne periood toob paljudele lisaks rõõmule ja hingerahule ka stressi ja kohustusi, vahendab veebileht apartmenttherapy.com. Ka aastapäevad ja koosviibimised sünnipäevadel tekitavad teinekord rohkem ängi kui meelehead.

Külla tulnud sugulastest on mõnikord pigem tüli ning inimesed otsivad mooduseid, kuidas külalisi välja visates jätkuvalt viisakaks jääda.

52% küsitletuist tunnistas, et on pidanud teinekord veidi tõde väänama, et vältida sugulaste öömajale jäämist. Inimesed valetavad lähedastele majutusvõimaluste puudumise osas - külaliste näol on tegemist lisakohustusega ning seetõttu ei soovita neile ka öömaja pakkuda. Juhul kui pakutakse, ei ole võõrustajatelt samuti erilist vastutulelikkust oodata. Lausa 81% uuringus osalejatest tõdes, et on pidanud leppima pigem kehvapoolsete majutustingimustega. 

Kuidas on, hea lugeja, lood sinu suguvõsaga? Kas pakute üksteisele meeleldi öömaja või leiate samuti vabandusi ja pettemanöövreid, mille abil lisakohustustest pääseda?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles