Ameeriklased on hämmingus meie jaoks igivanast kööginipist

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Mõne mehe vana on tõesti teise mehe uus, nagu selgub USA koduportaalidest: nimelt on ameeriklased avastanud kööginipi, mis eestlastel ammu elementaarne.

Ameeriklased ei suuda ära imestada, et on olemas sellised asjad nagu nõudekuivatuskapid või nõudekuivatusrestid, selgub ajakirjast Country Living. Seal äsja ilmunud artiklis seletab autor põhjalikult, kui imeline lahendus on nõudekuivatuskapp ja kuidas see välja näeb: et see paigutatakse valamu kohale ja et see on väga mugav lahendus, sest siis nõrgub vesi nõudelt otse kraanikaussi ja kogu kuivatamise vaev jääb ära.

Portaali andmetel on tegemist Soomest pärit geniaalse leiutisega, kuigi tegelikult on selline nõudekuivatusmeetod siinkandis ju ammusest igaühele tuttav.

Kuidas ameeriklased nõusid kuivatavad? Kui neil nõudepesumasinat pole, on levinud, et nõud kuivatatakse kohe pesemise käigus käsitsi või siis laotakse tööpind lihtsalt kuivavaid nõusid täis. Mingit abivahendit selleks reeglina ei pruugita.

Country Livingu hinnangul sobib selline nõudekapp eriti hästi väiksematesse kodudesse, aga nagu me teame, sobib nii kapp kui ka rest absoluutselt igas suuruses elamisse. 

Kuigi Ameerika köögimööblitootjad pole selle vaimustusega kaasa läinud ja veel oma klientidele sääraste kappide tellimise võimalust ei paku, müüakse sealmail kummalist alternatiivi: edasiarendust nõudekuivatusrestist, omalaadset riiulit, mis paigutatakse valamu kohale: 

Nõudekuivatusriiul, saadaval Amazonis umbes 50 euroga.
Nõudekuivatusriiul, saadaval Amazonis umbes 50 euroga. Foto: amazon.com

Noh, asi seegi!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles