Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Mõnus talvine retsept: sibula-peekonikaste

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Rex Features / Vida Press

Kui ilmad kisuvad külmaks, siis tekib isu millegi rammusama järele. Proovi seda isuäratavat sibula-peekonikastet!

Vaja läheb:

  • Teelusikatäis oliiviõli
  • Kaks suurt hakitud sibulat
  • Neli küüslauguküünt
  • Tüümiani
  • Pool teelusikatäit paprikapulbrit
  • Kolm ja pool tassitäit kanapuljongit
  • Näpuotsaga soola ja pipart
  • Neli viilu peekonit

Juhtnöörid:

Kuumuta pannil õli ja lisa sibulad, lase neil karamelliseeruda umbes 30 minutit. Lisa peekon, küüslauk, paprikapulber ja tüümian. Prae 5-10 minutit, kuni peekon on pruun. Lisa puljong ja lase kastme keema, seejärel keera kuumus madalamaks ja lase podiseda umbes 5 minutit. Blenderda kaste ühtlaseks ja siidjaks massiks, lisa sool ja pipar ning serveeri!

Allikas: Real Simple

Märksõnad

Tagasi üles