Toidublogija Kadri Raig pakub seekord välja pannkookide retsepti, milles on kasutatud juuretist. Juuretis annab pannkookidele oma mõnusalt hapuka maitse ning seetõttu sobivad need eriti hästi söömiseks just soolase täidisega. Kes magusamate pannkookidega harjunud, need võivad tainasse suhkrut lisada.
Retseptisoovitus: juuretisega õhukesed pannkoogid
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaja läheb:
- 1 dl jahu
- 1 dl juuretist
- 1 dl maitsestamata kreeka jogurtit
- 2 muna
- tiba soola
- 0,5–1 dl vett
Juhtnöörid
1. Sega kõik koostisained peale vee kausis ühtlaseks taignaks ning lase sel umbes pool tundi köögi nurgas seista.
2. Seejärel pane pann kuumenema ning sega taina hulka esialgu 0,5 dl vett ning proovi esimene pannkook nii küpsetada.
3. Kui tundub, et tainas liiga paks on, siis lisa vajadusel veel vett ja küpseta õhukesed ülepannikoogid mõlemalt poolt kuldseks (See käib kiiresti – nii minutike mõlemalt poolt).
4. Serveeri endale maitsvate lisanditega.