Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Tõenäoliselt oled kogu oma elu teadmatusest kartuleid valesti koorinud (1)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Artikli foto
Foto: VidaPress

Kas arvad, et tead, kuidas kartulite koorimine käib? Tõenäoliselt. Aga täpselt sama tõenäoliselt oled seda terve elu täiesti mõttetult keerukalt teinud.

Kasutaja Foody Tube õpetab YouTube´i videos, kuidas kartulikoorimine tegelikult käima peaks. 

Selleks, et kartuleid kõige lihtsamalt ja seetõttu ka ilmselt kõige õigemini koorida, ei lähe vaja muud kui nuga, potitäit keeva vett ja kartuleid. 

Tee nii: 

  • tee iga kartuli keskossa ümber kogu kartuli sisselõige. Täpselt nii sügav, et see läbistaks koore.
  • pane kartulid keema ja keeda pehmeks.
  • tõmba koor kartulitelt maha.

See ongi kõik. Kartulid on kooritud. Aega ja vaeva kulub oluliselt vähem kui klassikalisel meetodil koorija või noaga kaapides. Pealegi säilitavad koorega keedetud kartulid rohkem oma maitset ning mahatõmmatud koorega kartul näeb välja palju ilusam kui koorimisnoaga puhtaks tõmmatud isend.

Kas sina oled nii kartuleid koorinud? 

Tagasi üles