Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Retseptisoovitus: krabilihast kotletid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Heleriin Adelbert
Copy

Toidublogi Nami-Nami peakokk Pille Petersoo ameerikapärase retsepti järgi valmistatud krabilihast kotletid sobivad tugevamaks eineks kogu perele.
 

Krabipätsid
Neljale

Läheb vaja:

  • 300-400 g surimit (krabimaitseline liha, krabimaitselised tükid Special)
  • 4 sl riivsaia
  • 2 muna
  • 2 sl majoneesi
  • 1 tl kanget sinepit
  • 1 hakitud sellerivars
  • 1 hakitud väike sibul
  • 1 tl maitseainesegu (nt Old Bay*, Cajuni või mõni kalamaitseaine)
  • soola ja musta pipart

Sega kausis majonees, muna, sinep, hakitud seller, sibul, vürtsisegu ja sool-pipar. Sega juurde riivsai ning seejärel tükeldatud surimi. Vormi käte abil 8 suurt või mitu väiksemat pätsi, suru lamedaks. Prae krabipätsid keskmiselt kuumal pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri mõne külma hapukoore- või jogurtikastmega. 

*Retsept on inspireeritud Ameerika populaarsete Crab Cake retseptidest, millele lisatakse enamasti Old Bay Seasoning nimelist maitseainet. OBS sisaldab sinepiseemneid, paprikat, selleriseemneid, loorberilehte, tšillit, kaneeli, nelki, vürtsi, muskaati/maasist, kardemoni, soola, ingverit, musta pipart.

Märksõnad

Tagasi üles