Toidublogi Nami-Nami peakokk Pille Petersoo ameerikapärase retsepti järgi valmistatud krabilihast kotletid sobivad tugevamaks eineks kogu perele.
Retseptisoovitus: krabilihast kotletid
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krabipätsid
Neljale
Läheb vaja:
- 300-400 g surimit (krabimaitseline liha, krabimaitselised tükid Special)
- 4 sl riivsaia
- 2 muna
- 2 sl majoneesi
- 1 tl kanget sinepit
- 1 hakitud sellerivars
- 1 hakitud väike sibul
- 1 tl maitseainesegu (nt Old Bay*, Cajuni või mõni kalamaitseaine)
- soola ja musta pipart
Sega kausis majonees, muna, sinep, hakitud seller, sibul, vürtsisegu ja sool-pipar. Sega juurde riivsai ning seejärel tükeldatud surimi. Vormi käte abil 8 suurt või mitu väiksemat pätsi, suru lamedaks. Prae krabipätsid keskmiselt kuumal pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri mõne külma hapukoore- või jogurtikastmega.
*Retsept on inspireeritud Ameerika populaarsete Crab Cake retseptidest, millele lisatakse enamasti Old Bay Seasoning nimelist maitseainet. OBS sisaldab sinepiseemneid, paprikat, selleriseemneid, loorberilehte, tšillit, kaneeli, nelki, vürtsi, muskaati/maasist, kardemoni, soola, ingverit, musta pipart.