Toidublogi Nami-Nami peakokk Pille Petersoo ameerikapärase retsepti järgi valmistatud krabilihast kotletid sobivad tugevamaks eineks kogu perele.
Krabipätsid
Neljale
Läheb vaja:
- 300-400 g surimit (krabimaitseline liha, krabimaitselised tükid Special)
- 4 sl riivsaia
- 2 muna
- 2 sl majoneesi
- 1 tl kanget sinepit
- 1 hakitud sellerivars
- 1 hakitud väike sibul
- 1 tl maitseainesegu (nt Old Bay*, Cajuni või mõni kalamaitseaine)
- soola ja musta pipart
Sega kausis majonees, muna, sinep, hakitud seller, sibul, vürtsisegu ja sool-pipar. Sega juurde riivsai ning seejärel tükeldatud surimi. Vormi käte abil 8 suurt või mitu väiksemat pätsi, suru lamedaks. Prae krabipätsid keskmiselt kuumal pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri mõne külma hapukoore- või jogurtikastmega.
*Retsept on inspireeritud Ameerika populaarsete Crab Cake retseptidest, millele lisatakse enamasti Old Bay Seasoning nimelist maitseainet. OBS sisaldab sinepiseemneid, paprikat, selleriseemneid, loorberilehte, tšillit, kaneeli, nelki, vürtsi, muskaati/maasist, kardemoni, soola, ingverit, musta pipart.