Fotod: poeg ehitas vananevale isale erilise maja

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: inhabitat.com

Küsimus, mis saab meie vanematest siis, kui nad enam ise hakkama ei saa, on läbi käinud ilmselt meie kõigi peadest. Üks poeg leidis oma isale aga väga mõnusa ja erilise lahenduse.

Ameeriklane Mike oli terve elu unistanud, et kui ta kord pensionil on, elab ta mõnusas metsamajakeses ja veedab seal rahulikult oma vanaduspõlve. Ta ei osanud aga aimatagi, et see plaan ei jää pelgalt unistuseks: tema poeg Josh Wynne ehitas isale oma kodu krundile Floridas täpselt sellise maja, mis pensionärist üksikule inimesele ideaalselt sobib, eriliseks teevad kodu ka loodussäästlikust seisukohast väga läbimõeldud lahendused, vahendab Inhabitat.

Foto: inhabitat.com
Foto: inhabitat.com

Maja valmis loodussõbralikest ja võimalikult kohalikest materjalidest ning on väga energiatõhus. Vähe sellest: iga puu asemele, mis majaehituse jaoks maha tuli võtta, istutas Josh oma kätega uue.

Foto: inhabitat.com
Foto: inhabitat.com

Interjöör on väga puidune, kunstlikke materjale on kasutatud minimaalselt, mõnes ruumis üldse mitte. Sisevoodrilaudis on meilegi väga hästi tuttavast männipuidust.

Foto: inhabitat.com
Foto: inhabitat.com

Maja kütte- ja jahutuskulud on väga madalad, jäädes igakuiselt 20 euro piiresse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles