Isegi siis, kui arvad, et sa tead, kuidas pastat keeta, tasub alljärgnev läbi lugeda: tuntud kokk lubab, et nii saad lihtsalt veel maitsvama kõhutäie.
Tuntud kokk paljastab oma geniaalse pastakeedunipi
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmajoones sobib see nipp küll tomatikastmes pastadele, kuid tasub meeles pidada ka kõigi teiste pastade valmistamisel, soovitab New Yorgi Fusco restorani kokk, tippkokkade hulka kuuluv Scott Conan Daily Mailis.
Tee nii:
- keeda pastat, et see jääks al dente
- kui asud pastat kurnama, jäta paar supilusikatäit keeduvett alles
- sega see vesi (tomatise) pastakastme hulka, mille pasta keemise ajal valmistanud oled
Selline meetod muudab pasta eriti kreemiseks. Keeduvesi pastakastme sees toimib ühtlasi puljongina.
Conan soovitab pastavalmistajatel meeles pidada, et kui pastaretsept tundub ületamatult keeruline, ei maksa selle järgi midagi valmistama hakata. «Pasta on lihtne roog. Selle valmistamine peab olema vähese vaeva töö,» sõnab mees.