Klaasist ahjuvormidega tuleb oma tervise huvides olla väga ettevaatlik (2)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Ühe pere karmist kogemusest selgub, et klaasist küpsetusvormid pole sugugi nii ohutud ja kasutajasõbralikud nagu arvata võiks.

Kokandusportaali The Kitchn autor Dana kirjutab, kuidas sõprade pere oli kogunenud nende juurde õhtusöögile, mida valmistas tema abikaasa. «Brian valmistas parasjagu oma ema retsepti järgi Yorkshire´i pudingit. Ta on seda korduvalt teinud, alati ühtmoodi. Ka tema ema valmistab seda juba aastaid täpselt samal moel: võiga määritud vorm ahju eelsoojenema, siis vorm puidust lõikelauale ja tainas sisse. Seekord lõppes kõik punktis, kus Brian vormi lõikelauale asetas, sest see lihtsalt plahvatas, kirjutab Dana.

«Kogu köök oli klaasipuru täis. Täielik õnn, et olime sõprade ja nende aastase lapsega just hetk varem köögist välja läinud. See oleks võinud väga halvasti lõppeda,» räägib Dana. Õnneks pääses vigastusteta ka Brian. Kuid esialgsest šokist toibununa hakkas seltskond asja uurima ja guugeldades selgus, et tegu on päris tõsise asjaga: üleilmselt kurdavad paljud, et klaasvormid on küpsetamise käigus lihtsalt kildudeks lennanud.

«Mõistagi on see seotud äkiliste temperatuurimuudatustega, nagu arvata võib. Aga miks pole seda kunagi varem juhtunud ei Briani ega tema emaga, ei oska ma öelda. Ei kujuta ette. Tol õhtul lahendasime mure nii, et koristasime köögi ja küpsetasime toidu metallvormis valmis. Aga kuidas nii saab?» arutleb Dana.

Kas nende ahjuvormil oli mingi vastavasisuline hoiatus peal, ei oska ta öelda. Ammugi mitte seda, kui paljud inimesed üldse loevad instruktsioone, mis nende ahjuvormide siltidele trükitud on, kui seal üldse midagi olema peaks. «Aga kindlasti tasuks sellele rohkem mõelda ja tähelepanu pöörata, sest iga kord ei pruugi asi nii hästi lõppeda nagu meil,» sõnab ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles