Tallinna kesklinna eestiaegses majas müüakse väga algupärast korterit

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Oled mõelnud, milline õigupoolest oli linnaeestlase elu ligikaudu sada aastat tagasi? Üks korter pakub võimaluse järele vaadata.

Tallinnas Laulupeo tänaval 1932. aastal ehitatud majas on tulnud müügile korter, mis suurtes muudatuste ja uuenduste tuules imekombel üsna puutumata jäänud ja väga algupärasena säilinud. 

Foto: KV.EE
Foto: KV.EE

Korteril on olnud õnne sattuda õigete omanike kätesse ja nii on seal renoveerimisel säilitatud ja taastatud nii palju endisaegset, kui on vähegi võimalik olnud, seda detailideni välja: näiteks alles endisaegsed aknad ühes kaunite kremoonidega, laiad põrandalauad, uksedetailid, peegellaed ja töökorras ahjud. Ka sisustus on üsna algupärane.

Foto: KV.EE
Foto: KV.EE

Ka suur planeeringute muutmise tuhin on sellest korterist mööda läinud. Alles on nii sahver kui omapärase planeeringuga vannituba, kuhu pääseb köögist. 

Praegu pisut enam kui 82ruutmeetrise korteri juurde kuulub 77ruutmeetrine osa maja pööningust, mille saab ka välja ehitada. 

Foto: KV.EE
Foto: KV.EE

Kuidas meeldiks elada sellises ajastutruult säilinud kodus?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles