Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2017/12/04/7377281t1h2564.jpg)
Toome eksklusiivselt sinuni retsepti Katrin Siska värskest kokaraamatust «Rõõm toidust». Proovi järele!
Vaja läheb:
- 0,5 l vett
- 200 ml hirssi
- 1 sibul
- 3 suurt tomatit
- 1 tl kookosõli praadimiseks
- soola
- 1 sl 20% hapukoort
Valmistamine:
Kalla hirss potti ja pese seda mõned korrad leige veega, kuni vesi pole enam hägune. Lisa vesi ja aseta tulele. Lisa näpuotsaga soola.
Kui puder läheb keema, lase sel kaane all madalal kuumusel haududa umbes 15 minutit. Vajadusel lisa vett.
Kuumuta pannil madalal kuumusel hakitud sibul. Kui sibul on kuldkollane, lisa hakitud tomatid ja lase paar minutit haududa, kuni tomat on pehme.
Kalla hirsipuder pannile ja sega tomati ja sibulaga. Serveerimiseks nirista pudrule natuke oliiviõli või lisa soovi korral hoopis hapukoort.