Fotod: üha kerkivad kinnisvarahinnad on surunud inimesed jõhkratesse tingimustesse elama

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike korter.
Väike korter. Foto: VidaPress

Inimesed linnastuvad üha rohkem, nõudlus korterite järele muudkui kasvab ja kinnisvarahinnad tõusevad. See tähendab, et inimesed saavad endale lubada üha väiksemaid kodusid. Kohati absurdselt tillukesi.

Kui Eestis peavad inimesed esialgu veel jaburaks, et paaritoalise korteri eest küsitakse 500 eurot, siis maailma suurlinnades elavad inimesed maksavad paarikümneruutmeetrise toakese eest samu või suuremaid summasid. 

Elamised, mida raske koduks nimetada, sest kodutunnet seal pole ja ruumi samuti mitte, maksavad kuni kakssada eurot kuus.

Sellise kitsikuse vältimiseks otsustavad paljud võhivõõrastega korterit jagada, kuid kel sellist võimalust pole või säärased tingimused ei sobi ning sissetulekud väiksed, need peavadki leppima väga äärmuslike elutingimustega.

Vaata kindlasti rohkem pilte Business Insiderist.

Jon-Christian Stubblefield oma 18-ruutmeetrises Seattle´i korteris. 
Jon-Christian Stubblefield oma 18-ruutmeetrises Seattle´i korteris. Foto: NICK ADAMS/REUTERS
Kaheliikmelisee pere elu pisut enam kui kümneruutmeetrises korteris Hong Kongis. Korteri eest maksab ema 450 eurot kuus.
Kaheliikmelisee pere elu pisut enam kui kümneruutmeetrises korteris Hong Kongis. Korteri eest maksab ema 450 eurot kuus. Foto: reddit.com
Seungchul You 18ruutmeetrine korter Seattle´is. 
Seungchul You 18ruutmeetrine korter Seattle´is. Foto: NICK ADAMS/REUTERS
Kuuditaoline kodu Hong Kongis. Niiöelda korteris on üks «tuba», kus on võimalik vaid istuda või lamada. Sellise kodu eest tuleb maksta umbes 150 eurot kuus.
Kuuditaoline kodu Hong Kongis. Niiöelda korteris on üks «tuba», kus on võimalik vaid istuda või lamada. Sellise kodu eest tuleb maksta umbes 150 eurot kuus. Foto: Kin Cheung/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles