Ohumärgid, mis võivad anda aimu sellest, et on aeg maaklerit vahetada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvarakonsultant tunneb turgu ja selle eripärasid.
Kinnisvarakonsultant tunneb turgu ja selle eripärasid. Foto: Pexels / CC0 Licence

Oskuslik maakler on inimese esimene teeviit kinnisvaraturul. Kuidas aga aru saada, et maakler ei ole ikka päris südamega sinu ja kinnisvaratoimingute juures?

Maaklerit palgates loodetakse ikka meeldivale koostööle ning headele müügitulemustele. Teinekord suhtutakse maaklereisse aga teatud skepsisega - veebilehele apartmenttherapy.com toetudes anname ülevaate, millistes olukordades see kahtlus põhjendatud on.

1. Maakler ei kuula sind ja su soove

Kinnisvarakonsultant tunneb turgu ja selle eripärasid. Spetsialisti palgates eeldavad inimesed, et neid kuulataks ja pakutaks väljundeid, mis just nende soovidele vastaks. Kui maakler pole ise just kuigi jutukas ning jätab ka sinu tagasisidele reageerimata, on aeg mängulaud kaartidest tühjaks teha ning anda võimalus mõnele teisele maaklerile.

2. Vähene kogemus

Alati tasub veidi kodutööd teha ning uurida palgatava maakleri tausta ja eelnevaid müügitehinguid. Vähene kogemus ei pruugigi kusjuures kuigi määravaks kujuneda, kui maakler oma tööd hästi ja pühendunult teeb. 

3. Maakler pole kuigi suhtlemisaldis

Kui maakler ei leia oma tööpäeva jooksul aega, et su kirjadele ja kõnedele vastata, on tal ilmselt käed-jalad tööd täis. Siinkohal tuleb leida kuldne kesktee infopäringute ja neile vastamiseks kuluva aja vahel. Kui soovid kiiremas korras kinnisvara osta või müüa, oleks mõistlik leida konsultant, kelle klientuur on kas väiksem või kes leiab teiste klientide kõrvalt ka sinu jaoks igapäevaselt aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles