Oma kodu ehitajate elu läheb lihtsamaks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui praegu peab eramajale ehitus- ja kasutusloa saamiseks ootama päästeameti kooskõlastust, siis tulevikus seda plaanide järgi enam teha ei tule.

Inimestele tähendab see, et tulevikus kontrollib nende ehitusprojekti ja valmis maja tuleohutust päästeameti asemel kohaliku omavalitsuse ehitusspetsialist, vahendab ERR uudised raadiouudiseid.

Selle tarbeks koostab päästeamet omavalitsustele konkreetse juhendi ja kui spetsialist asjas ikkagi kindel ei ole, saab ta loa taotlejalt nõuda, et see telliks küttesüsteemile tuleohutusauditi, kuid see võiks siseministeeriumi pääste- ja kriisireguleerimispoliitika osakonna nõunik Mari Tikani sõnul erandiks jääda.

«See auditeerimise pool on pigem jäetud sellisteks juhtudeks, kus tegemist on vanemate majadega, kus on tehtud rekonstrueerimistöid, aga neid küttesüsteeme ei puututa. Kui me tahame ikkagi olla kindlad, et ka see küttesüsteem on tuleohutu, siis sellistel juhtudel, me näeme ette, saab selle küttesüsteemi tuleohutust tõendada,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles