/nginx/o/2011/05/11/577676t1h1c79.jpg)
Kaubamaja ajakiri Hooaeg avaldas oma kevadsuvises numbris kolm Roman Zaštšerinski kalatoitude retsepti - toome siinkohal teini esimese neist, milleks on haugikook Tatari kastmega. Head katsetamist!
Kaubamaja ajakiri Hooaeg avaldas oma kevadsuvises numbris kolm Roman Zaštšerinski kalatoitude retsepti - toome siinkohal teini esimese neist, milleks on haugikook Tatari kastmega. Head katsetamist!
Retsept neljale
Haugikoogimass:
Lase haugifilee läbi hakklihamasina. Lõika sibul väikesteks kuubikuteks ja hauta võiga pehmeks. Lase jahtuda. Sega omavahel hoolikalt riivsai, koor ja muna. Lase paar minutit seista, et koor imenduks riivsaia. Lisa haugi hakklihale hakitud till ja maitseained ning maitsesta. Vormi massist kotletid ning paneeri neid kergelt mõlemalt poolt riivsaias. Prae oliiviõlis kuldpruuniks ja küpseta siis ahjus 180 °C juures 12–14 minutit.
Tatari kaste:
Valmista kaste enne kotlettide tegemist. On hea, kui see seisab vähemalt tunni külmikus.
Majonees:
Sega või mikserda vähemalt minut aega omavahel hästi läbi munakollane, sool, suhkur, sinep ja valge veini äädikas. Seejärel lisa vähehaaval õli, samal ajal pidevalt segades, kuni saavutad pehme kreemja konsistentsiga majoneesi.
Keeda muna kõvaks (umbes 10 minutit). Senikaua haki punane sibul kuubikuteks. Koori hapukurk ja lõika samuti kuubikuteks. Haki petersell ja murulauk. Kui muna on jahtunud, eralda munavalge ja kollane ning haki eraldi. Lisa kõik hakitud asjad majoneesile, lisa kapparid ning maitsesta soola, musta pipra ja sidrunimahlaga.
Serveeri haugikooki koos Tatari kastme ja väikese rohelise salatiga.
Veinisoovitus (soovitas Urvo Ugandi): Chardonnay, Langhe, Fontanafredda, Piemonte, Itaalia – elava tsitruselise happe ja värskete kollaste puuviljade noodiga valge vein.