Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Kasulik nipp, kuidas toasoe vein kõigest seitsme minutiga maha jahutada

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Veinipudel.
Veinipudel. Foto: Pexels / CC0 Licence

Toasoe vein ei kõlba mitte kuhugi. Mida aga teha olukorras, kus on aeg klaase kokku lööma hakata, ent külakostiks toodud vein ei ole jõudnud külmikus veel maha jahtuda? Veebilehe food52.com näitel tutvustame üht laialt levinud nippi, mille abil vein mõne minutiga maha jahutada.

Veini jahutamiseks piisab üksnes käterätikust või mitmest majapidamispaberist. Mida suurem veinipudel, seda kauem aega kulub ka selle jahutamiseks. 750-liitrise pudeli mahajahutamiseks peaks, sõltuvalt eelistustest loomulikult, kuluma keskelt läbi 7 minutit.

Toimi järgnevalt:

  • kasta käterätik või majapidamispaber vette;
  • veendu, et rätik või paber oleks korralikult veest läbi imbunud;
  • kindlasti ära vääna rätikut või paberit;
  • keera vettinud rätik või majapidamispaberid ümber veinipudeli ja aseta pudel seejärel külmkappi seisma;
  • seitsme minuti möödudes võta veinipudel külmikust välja.

Külmikust välja võetud vein pole küll jääkülm, ent kindlasti märkimisväärselt jahedam ning hõrgum kui enne.

Tagasi üles