Ettevaatust: menukad aknakatted võivad olla ohuks väikelastele (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ribakardinad võivad võsukestele ohtu kujutada.
Ribakardinad võivad võsukestele ohtu kujutada. Foto: www.flickr.com

Õnnetus ei hüüa tulles, ükskõik kui turvaliseks me oma kodud ka ei muudaks. Millise aknakatte suhtes tasuks aga eriti ettevaatlik olla ning oma lastele õpetussõnad peale lugeda?

Ameerikas saab tänu ribakardinatele iga päev keskmiselt kaks last viga, vahendab veebileht apartmenttherapy.com. Mis veelgi hullem - läbiviidud uuringust selgub, et pea iga kuu sureb keskmiselt üks laps ribakardinatest tingitud vigastustesse.

Ajavahemikus 1990 kuni 2015 toimetati Ameerikas 17 000 alla kuueaastast last hädaabisse, põhjuseks õnnetused ribakardinatega. Haiglatelt kogutud informatsiooni alusel tõdeti, et suurem osa vigastustest on olnud siiski kergemat laadi. Täiendavat haiglaravi ei ole paljudel juhtudel vaja olnudki.

Kõige raskemateks õnnetusjuhtumiteks hindasid teadlased need olukorrad, mil ribakardin on kas lapsele lagipähe kukkunud või on see lihtsalt õnnetult enda peale tõmmatud.

Teadlased vangutavad pead, kuna 90 protsenti mainitud õnnetusjuhtumitest on leidnud aset justnimelt vanemate järelvalve all. Paariks minutiks silma alt kadunud lapsed võivad endale seega suure õnnetuse kaela tõmmata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles