Tudengid kavandasid ja ehitasid odava maja madala sissetulekuga peredele

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: inhabitat.com

Hakkajad tudengid projekteerisid ja ehitasid valmis maja, mille sarnased sobivad hästi madalama sissetulekuga peredele, sest on küllalt väikesed ja tagasihoidliku ehituskuluga.

Ameerika Ühendriikide Kansase ülikooli tudengid võtsid kampa kahe kohaliku ehitusfirmaga ja lõid maja, mis sobib suurepäraselt peredele, kel rahaga priisata pole, vahendab Inhabitat. 

Foto: inhabitat.com

Maja on odav ehitada ja see on kavandatud nii, et kõik elamisega kaasnevad kulud oleks võimalikult madalad: näiteks laseb maja sisse hästi palju naturaalset valgust, et elektrilt säästa annaks.

Pinda on sellises majakeses umbkaudu 67 ruutmeetrit, nii et mingit tohutut avarust see ei paku, kuid ära mahuvad kõik eluks vajalikud ruumid. 

Foto: inhabitat.com
Foto: inhabitat.com
Foto: inhabitat.com

Tegemist on suurepärase alternatiiviga korteritele ja eriti eelistatud võiksid selline kodu tudengite hinnangul olla perede seas, kus on väikesi lapsi, kes hindavad oma aialapi olemasolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles