Avokaadokaste guacamole on mõnus, tšillipiprane ja ergutav määre. Seda kasutatakse lisandina paljude erinevate toitude juures. Toiduklubi «Toiduga sõbraks» soovitab seda süüa ka hommikusöögiks.
Retseptisoovitus avokaadosõbrale: paprikaga guacamole
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmistamiseks vajad 1 küpset avokaadot, 1/2 väikest punast sibulat, 1/4 punast paprikat, sutsu tšillit, 1/2 laimi mahla, soola ja musta pipart.
Haki paprika, sibul ja tšilli meeldiva suurusega kuubikuteks. Neid kõiki võid tegelikult lisada oma maitse-eelistusest lähtudes. Purusta avokaado kausis ja lisa hakitud köögiviljad. Maitsesta laimimahla, soola ja pipraga. Sega kokku ning serveeri oma valitud leiva, saiaga või kasuta lisandina ükskõik millise munaroa juures. Kõige paremad on alati kiudaineterikkaid täisteratooteid.
Muide, kas teadsid, et Guacamole on pärit asteekide ajast (14.-16. sajandist)? Head isu!