Nutikas nipp, kuidas auto esiklaas vähem kui minutiga jääst puhtaks saada (9)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Talvistel tööpäevahommikutel kodust välja tõtates on üks tüütumaid asju auto esiklaasi jääst puhtaks kraapimine. Tegelikult saab selle asja lahendada oluliselt lihtsamalt. 

Kuidas? Nutikad isetegijad on leidnud koduse lahenduse, mille jaoks pole vaja poest osta ühtki valmistoodet. Vaja läheb vaid viina ja vett, vahendab Country Living.

Selle segu valmistamiseks tuleb omavahel segada 2/3 viina ja 1/3 vett. Segu tuleb kallata pihustipudelisse ja hommikul selle seguga auto esiklaas üle pihustada. Jää sulab.

Paljud muretsevad, et selline lahus kahjustab kummitihendeid ja näiteks kojamehi, kuid segu esitlenud telekanali ABC meteoroloog Ken Weathers kinnitab, et muretsemiseks pole põhjust – segu on piisavalt leebe, nii et kui seda aastaringselt ja igapäevaselt kasuta, ei juhtu midagi.

Meeles tuleb aga pidada, et väga paksu jääkihi puhul ei ole sellest kasu. Siis võib kasutada näiteks klaasisoojenduse ja pihustatava vedeliku kombinatsiooni. 

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles