Ladus koostöö müüja ja maakleri vahel põhineb aususel ja usaldusel

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaklerteenust tellides tee põhjalik kodutöö.
Maaklerteenust tellides tee põhjalik kodutöö. Foto: Pexels / CC0 Licence

Maakleri teenust tellides on inimesel õigus saada kõige paremat müügiabi, mida konsultant pakkuda suudab. Sealjuures tuleb inimesel arvestada erinevate maaklerettevõtte väärtuste, visioonide ja konkreetse maakleri töömetoodikaga. Kuidas aga garanteerida tulemuslik koostöö?

Maaklerit tellides tuleb teha põhjalik eeltöö. Kinnisvara omanik peab kindlasti tutvuma maakleri poolt pakutava teenuse ja eelnevate objektidega. Hea maakler kannab hoolt selle eest, et inimese vara saaks müüdud müüjale parimal viisil. Maakleri kohustuseks on lisaks viia müüja kurssi turu hetkeolukorraga, maksustamise ning seaduse oluliste punktidega.

Marmel Kinnisvara müügipartner Sandra Alliksaar soovitab valida maaklerit, kes teeb tööd vaid ainuesinduslepingu alusel, sest see tõstab tunduvalt müügitöö ja maaklerteenuse kvaliteeti. Niiviisi on ka maaklerid rohkem motiveeritumad, kuna neile on eduka müügi korral garanteeritud kindel tasu ja ka maaklerettevõte saab panustada kindlamalt turunduskuludesse.

Kuidas hinnata maakleri pädevust?

1Partner büroo- ja kaubanduspindade grupijuhi Ruth Andreseni sõnul peaks maakleri esmase usalduse looma Eesti Kinnisvaramaaklerite Koja liikmeks olemine, kutsetunnistuse omamine ning sageli ka ettevõtte või kaubamärgi taust, mida maakler esindab. 

Suureks näitajaks on ka usaldus ja enesekindlus. «Kui enesekindel maakler tuleb ennast ja enda tööd tutvustama ja ta särab, siis see on juba pool võitu,» rääkis Alliksaar. Pädev maakler teeb enne kokkusaamisele tulekut korraliku eeltöö kinnisvaraobjekti kohta, lisaks koostab ka turuanalüüsi, mis aitab kinnisvara õigesti hinnata.

Alliksaar soovitas uurida maakleritelt palju objekte neil parasjagu portfellis on ning kui suur kogemus neil just analoogsete kinnisvaraobjektide vahendamisega kaasneb. 

«Sest kui maakleril on väga palju objekte müügis, tasub mõelda sellele, et kui palju ta suudaks reaalselt panustada just Teie objekti müügile,» nentis Alliksaar.

Oma soovidega tuleb olla aus

Inimene peab jagama maaklerile kõik oma ootused müügitoimingute osas. Sealjuures on tähtis mainida soovitud müügiperioodi, potentsiaalset summat, müügipõhjust ja kindlasti puuduseid, mis võiksid takistada edukat müügiprotsessi, märkis Alliksaar. Maakler on selleks, et inimest aidata ning ladus koostöö saab toimida vaid mõlemapoolse usalduse korral. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles