Miks kipuvad toataimede lehetipud talvisel ajal pruuniks muutuma?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvisel ajal tasub toataimede suhtes eriti hoolas olla.
Talvisel ajal tasub toataimede suhtes eriti hoolas olla. Foto: Pexels / CC0 Licence

Talveperiood on meie toataimedele ränk ja vaevaline. Vähene päevavalgus ja kuiv sisekliima võivad taimedes lausa stressi esile kutsuda. Uurime, mis on toataimede pruunide lehetippude taga ning kuidas seda vältida.

Talvisel perioodil on eluruumide õhk keskmisest kuivem ning ka taimede juured kuivavad tavapärasest kiiremini. Või vähemalt nii kiputakse arvama. Tühipaljas arvamus kulmineerub tihtipeale hoopis sellega, et kiputakse taimi mõtlematult üle kastma. 

Pruunid lehetipud viitavad aga üldjuhul kehvale kastmisrežiimile. Samuti võivad need tekkida liialt kuiva õhuga eluruumides.

Pealiskaudne kastmismeetod, ebapiisav hoolitsus ning madal õhuniiskus on seega peamisteks põhjusteks, miks toataimede lehetipud pruunikaks värvuda võivad, vahendab bhg.com.

Toataimi tuleks kasta seni, kuni vesi hakkab potipõhjas olevatest aukudest välja nõrguma. Tee seda korrapäraselt ja rikkalikult, ent ära üle piiri mine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles