Jõuluprae lisandiks ei pea olema tingimata kapsas. Selleks sobib serveerida ka ubinate hapukusega rikastatud ja ahjus valmistatud köögivilju.
Retseptisoovitus: ahjus röstitud juurikad õuntega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daily tootearendusspetsialist Evelin Bauman soovitab isemoodi jõulupraeks pisut ebatraditsioonilist kooslust.
Ahjus röstitud juurikad õuntega
Koostisosad:
- Pastinaak
- Bataat
- Kaalikas
- Porgand
- Sibul
- Õun
- Sool
- Oliiviõli
Valmistamine:
Juurikaid ja õunu tuleks prae jaoks võtta võrdsetes kogustes. Sibulat aga lisada vastavalt maitsele. Alustuseks puhasta ja koori juurviljad, lõika sektoriteks või kangideks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Puista juurikatele maitseks pisut soola ja nirista oliiviõliga üle. Sega kergelt läbi ja küpseta 180-kraadises ahjus kuni juurvili on pehmenenud ja pealmistele juurikatele ilmub kergelt krõbe koorik.