Mõtlematu viga, mida paljud majaomanikud talvel tegema kipuvad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Praegused ilmad, kus kord külmetab, siis jälle sulatab, viib olukorrani, kus majaomanikud teadmatusest oma majale pöördumatut kahju võivad teha. 

Kui maja pole väga hästi soojustatud ja soojus kusagilt eralduma pääseb, tekib selliste ilmadega maja katuse serva ja vahel mujalegi jääpurikate rivi. Inimestel on harjumus purikad millegagi alla lüüa, kuid see on tegelikult väga vale lähenemine, kirjutab portaal This Old House.

Nimelt võib jõuga alla löödud purikas, eriti, kui ta pole just väga tilluke, kahjustada vihmaveetorusid või katusekonstruktsioone, halvimal juhul need täielikult purustada. Jäämass on võimsa jõuga, nii et ei tasuks seda alahinnata. 

Kuidas siis jääpurikatest vabaneda, kui ei taha, et nad katuse küljes ripneksid? Portaal soovitab neid õrnalt koksida, kuni nad alla kukuvad. Parem on seda teha sulailma kui pakasega, siis on töö lihtsam. Selleks, et purikad endale peale ei kukuks, on parem see töö ette võtta akna kaudu või siis piisavalt pika harjavarre või muu taolisega, et ei peaks ise purikate all seisma.

Kui aga jääpurikad tekivad, tuleks kevadel kindlasti üle vaadata maja soojustus. Jääpurikad on selge märk sellest, et kusagilt eraldub liiga palju soojust ehk siis maja pole soojapidav ja küttes tube, kütad ühtlasi ka õhku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles