Kunst kunsti pärast: 3 peamist viga, mida kunstiteoste riputamisel tehakse

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstiteoste riputamise peen metoodika.
Kunstiteoste riputamise peen metoodika. Foto: Pexels / CC0 Licence

Kunstiteos ei peagi kõigile meeldima. Peaasi, et see sind ennast kõnetaks ning teatud emotsioonid esile kutsuks. Valesti riputatud taies võib aga rikkuda kogu eluruumi ning su enda arvamuse sellest. Veebilehe purewow.com ainetel selgitame välja kolm peamist viga, mida edaspidi taiesti seina panemisel vältida.

1. Taiese liiga kõrgele riputamine

Eluruumis peab valitsema tasakaal ja harmoonia. Liiga kõrgele riputatud teosed lihtsalt ei kõneta ega kutsu ka imetlema. Kui kavatsed taiese näiteks diivani kohale riputada, arvesta kuskil 12 sentimeetrise vahemaaga kunstiteose ja diivani vahel. Hinda hoolikalt silmaga kunstiteose ja mööbli vahele jäävat ruumi ning alles seejärel löö nael seina.

2. Väikeste taieste kombineerimine suurtega

Siinkohal tuleb leida kuldne kesktee ning hinnata oma silmaga tekkinud kontrasti. Kui üks kunstiteos paistab teise kõrval tõepoolest justkui nööpnõelana heinakuhjas, siis ilmselt ei ole mõtet neid kahte kombineerida. Tähtis on valida proportsionaalselt enam-vähem sarnased kunstitükid, mis oleksid oma mõõtmetelt kaks kolmandikku kõige suuremast eluruumis olevast mööblitükist.

3. Ühtekuuluvad kunstiteosed on üksteisest liiga kaugel

Jäta meelde, et pildiraamide vahele ei tohiks jääda rohkem kui 12 sentimeetrit vaba ruumi. Kombineeri sarnase temaatikaga taieseid, et ei jääks liialt kaootiline ja kohmetu mulje.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles