Maja lammutustööd purustasid naabereramu seina

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Lammutamisele läinud maja kõrval asunud elamu sai tohutult kannatada, kui midagi ettevõetud töödes valesti läks ja lisaks lammutusele kuuluva maja seintele purunes ka osa kõrval asuvast hoonest.

Austraalias Aucklandis läks lammutamisele üks eramu ja lammutustööd sujusid esiotsa tavapäraselt: sellega kaasnes küll tugev müra ja vibratsioon, kuid miski ei seganud naabrite elu kapitaalselt. Seda kuni hetkeni, mil lammutustööde käigus ühtäkki maja otsasein teisele majale otsa kukkus ja selle seina suure augu lõi, vahendab uudisteportaal News.com.au.

Lammutustööd olid alanud hommikupoolikul ja kaks ekskavaatorit töötasid terve päeva. Kuid vastu õhtut, kui maja oli juba peaaegu maatasa, püsti vaid mõni üksik jupp välisseinast, läks midagi valesti ning kõrval asuv puitmaja sai tugevasti kannatada.

Sajandivanune puumaja oli naabermaja betoonseinale muidugi lihtne sihtmärk ega osutanud mingit vastupanu. Videost on kuulda, kuidas sündmuskoha lähedal viibivad inimesed karjuvad, et masinad kohe seisma pandaks, sest juhtunu tagajärjel purunes ka maja gaasitoru.

Naine, kes puumajas elab, sai ainult lapsed välja saata, ise ta liikuma ei pääsenud, sest on ratastoolis ning varing muutus tema väljapääsemise võimatuks. Niisiis tuli naisel oodata päästjate saabumist kokkuvarisenud seinaga majas keset gaasileket.

Ümberkaudsed elanikud ütlevad, et nad palusid lammutustööd korduvalt pooleli jätta, sest neile tundus see kogu aeg ohtlik ja hooletu. Nende palveid ei võetud kuulda. Ka mõni hetk enne õnnetust olnud selge, et paar hoopi veel ja maja sein langeb teisele majale otsa, keegi proovis sellest ekskavaatorijuhtidele märku anda, kuid nood ei hoolinud.

Kuuldavasti on lammutatud maja omanik naabripere ees vabandanud, kuid mis edasi saab, pole veel teada. Juhtunu osas on algatatud uurimine.

Vaata videot sündmuskohast SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles