Borjomi ja Tallinnas asuva Katmandu Hilli peakokkadega koostöös toome teieni täna, homme ja ülehomme India roogade retseptid. Miks mitte katta aastavahetuslaud eriliselt ja sel korral vähe teistmoodi!
Aastavahetus indiapäraselt: aromaatne riis
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aromaatne riis
Koostisosad:
- 1 kruus (250 ml) Basmati riisi
- 2,5 kruusi vett
- 2 tk kaneelikoort
- 4 tera nelki
- 2 loorberilehte
- 2 tk tähtaniisi
- 4 kardemoni kupart
- 20 g õli, gheed, taluvõid või muud meelepärast rasvainet
- 1/4 teelusikat vürtsköömneid
- Soola vastavalt maitsele
Valmistamisjuhend:
Enne keetmist pese riisi voolava vee all ja jäta 30 minutiks jahedasse vette paisuma.
Pane potti rasvaine, aja kergelt kuumaks ning lisa vürtsid. Kuumuta vürtse kergel kuumusel pidevalt segades kuni paar minutit (suurel kuumusel lähevad vürtsid kõrbema). Keera kuumus väiksemaks ja lisa juurde 2,5 kruusi vett ning sool ja aja keema. Seejärel loputa paisunud riis veelkord külma veega ning lisa potti ja sega natuke.
Keeda riisi keskmisel kuumusel 5-7 minutit. Riisi ei tohi enam keemise ega haudumise ajal segada. Seejärel keera kuumus madalamaks ja lase haududa 7-10 minutit, kuni riisi valmimiseni (jälgi aegajalt lusikaga poti äärest või keskelt, et riis põhja ei kõrbeks).