Borjomi ja Tallinnas asuva Katmandu Hilli peakokkadega koostöös toome teieni sel nädalal India roogade retseptid. Miks mitte katta aastavahetuslaud eriliselt ja sel korral vähe teistmoodi!
Aastavahetus indiapäraselt: vürtsköömne kartul
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vürtsköömne kartul
Koostisosad:
- 500 g keedetud kartuleid
- 0,25 tl kurkumi pulbrit
- 1,5t l vürtsköömneid
- 2 spl gheed või taluvõid
- 50 g õli
- 1 tl hakitud küüslauku
- 1 tl hakitud ingverit
- 1 spl hakitud koriandrit
- Soola vastavalt maitsele
Valmistamisjuhend:
Koori keedetud kartulid ja kuubista suupärasteks tükkideks. Lisa pannile ghee või taluvõi või muu meelepärane rasvaine. Lisa vürtsköömned, pruunista neid natuke madalamal kuumusel. Seejärel lisa küüslauk, ingver ja kurkum, sega ning viimasena lisa kartulikuubikud. Maitsesta soolaga, pruunista ning serveeri värske hakitud koriandriga.