![Basmati riis aedviljadega](http://f9.pmo.ee/DpgZ3-HlG8Ke2rbk-rKNvTWCUHk=/1442x0/filters:focal(4x1150:1079x1777):format(webp)/nginx/o/2017/12/28/7440827t1h4145.jpg)
Borjomi ja Tallinnas asuva Katmandu Hilli peakokkadega koostöös toome teieni sel nädalal India roogade retseptid. Miks mitte katta aastavahetuslaud eriliselt ja sel korral vähe teistmoodi!
Borjomi ja Tallinnas asuva Katmandu Hilli peakokkadega koostöös toome teieni sel nädalal India roogade retseptid. Miks mitte katta aastavahetuslaud eriliselt ja sel korral vähe teistmoodi!
Koostisosad:
Valmistamisjuhend:
Enne keetmist pese riisi voolava vee all ja jäta 30 minutiks jahedasse vette paisuma.
Pane potti rasvaine, aja kergelt kuumaks ning lisa küüslauk ja ingver, sega ja seejärel lisa aedviljad ning passeeri 1 minut hästi segades. Keera kuumus väiksemaks ja lisa juurde 2,5 kruusi vett ning soola ja aja vesi keema.
Seejärel loputa paisunud riis veelkord külma veega ning lisa potti ja sega natuke. Keeda riisi keskmisel kuumusel 5-7 minutit. Riisi ei tohi enam keemise ega haudumise ajal segada. Seejärel keera kuumus madalamaks ja lase haududa 7-10 minutit kuni riisi valmimiseni (jälgi aeg-ajalt lusikaga poti äärest või keskelt, et riis põhja ei kõrbeks. Retseptis olevad aedviljad võid asendada muude meelepäraste aedviljadega.