Päevatoimetaja:
Kristina Kostap

Aastavahetus indiapäraselt: mangokana

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Mangokana
Mangokana Foto: Borjomi

Borjomi ja Tallinnas asuva Katmandu Hilli peakokkadega koostöös toome teieni sel nädalal India roogade retseptid. Miks mitte katta aastavahetuslaud eriliselt ja sel korral vähe teistmoodi!

Mangokana

Koostisosad:

  • 400 g kanafileed
  • 2 spl õli
  • 150 ml puljongit
  • 0,5 tl hakitud küüslauku
  • 0,5 tl hakitud ingverit
  • 250 ml mangopüreed või 1-2 püreestatud mangot
  • 1 suurem apelsin
  • 3 spl tükeldatud ananassikonservi
  • 100 ml ananassikonservi vedelikku
  • 1 väike punane paprika
  • 1 väike kollane paprika
  • 1 spl maisitärklist kastme paksendamiseks
  • 4 spl vett kastme paksendamiseks
  • Soola ja suhkrut vastavalt maitsele

Valmistamisjuhend:

Lõika kanafilee väiksemateks suupärasteks tükkideks. Tükelda paprika ja apelsin meelepärasteks tükkideks. Lisa potti või pannile õli, aja kuumaks, lisa küüslauk ja ingver, sega pidevalt.

Seejärel lisa paprikad, apelsin, ananass ja ananassikonservi vedelik ning sega ja hauta kergelt. Lisa kanafilee ja puljong ning hauta 10-15 minutit. Kui kanafilee on pehme, lisa juurde mangopüree, sega ja hauta veel 2-4 minutit. Viimasena lisa juurde vees segatud maisitärklis samal ajal kastet hästi segades. Hauta veel segades max 2 minutit. Serveeri.

Märksõnad

Tagasi üles