Borjomi ja Tallinnas asuva Katmandu Hilli peakokkadega koostöös toome teieni sel nädalal India roogade retseptid. Miks mitte katta aastavahetuslaud eriliselt ja sel korral vähe teistmoodi!
Aastavahetus indiapäraselt: kana korma
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kana korma
Koostisosad:
- 400 g kanafileed
- 4 keskmist sibulat
- 1 keskmine tomat
- 2 spl õli või gheed või muu meelepärane rasvaine
- 1 tl hakitud küüslauku
- 1tl hakitud ingverit
- 1 kruus 250 ml vett või kanapuljongit
- 1 tl vürtsköömne pulbrit
- 1 tl koriandri pulbrit
- 0,5 tl Garam masala pulbrit
- 0,5 tl kurkumi pulbrit
- 200 ml vahukoort või muud meelepärast toidukoort
- 1 spl India pähkleid
- 1 spl rosinaid
- 1 spl kuivatatud ja hakitud aprikoose
- 1 tl musti kuivatatud ploome
- 1 tl hakitud koriandrit
- Soola ja suhkrut vastavalt maitsele
Valmistamisjuhend:
Lõika kanafilee väiksemateks suupärasteks tükkideks. Haki sibulad ja tomat. Pane rasvaine väiksemasse potti või pannile ja aja kuumaks. Keera kuumus madalamaks ja lisa hakitud sibul, pruunista, lisa juurde ingver, tomat, vürtsid, ja viimasena küüslauk. Hauta 1 minut pidevalt segades.
Seejärel lisa kanafilee tükid, kuivatatud puuviljad ja pähklid sega ja hauta veel 1-2 minutit. Lisa vesi või puljong ja vahukoor ja sool ning suhkur vastavat maitsele. Hauta aegajalt segades kuni kanafilee on pehme. Serveerides puista peale hakitud koriander.
Kui soovid vürtsikat toitu, lisa vürtsidega koos ka hakitud 0,5 tl värsket tšillipipra kauna.